Donacions, patrocinis i col·laboracions

110 4111

La Fundació contribueix a l'entorn donant suport, promovent i participant en iniciatives de caràcter cultural.

2018

 • 5ª Edició dels Premis Vicenç Fisas i Comella. Els Premis Vicenç Fisas i Comella es convoquen anualment i sorgeixen de la col·laboració entre La Fundació La Farga i la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya. Fins ara, el premi era de 1.000€, però al 2018 s’ha augmentat a 2.000€.

  L’objectiu del premi és potenciar l’esperit innovador i la investigació entre els estudiants. Poden participar tots els alumnes de la Universitat de Vic que hagin obtingut un excel·lent en el seu treball de final de grau. L’estudi premiat ha de tractar un dels valors que promou La Fundació: coneixement aplicat al desenvolupament local, creativitat com a base per la innovació i el progrés i consciència per la cura i la sostenibilitat de l’entorn.

  Jordi Colom, estudiant d'Enginyueria d'Organització Industrial de la Facultat de Ciències i Tecnología de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya, ha estat el guanyador d'aquest any. El treball guanyador es titula: Millor d'un procès d'unió de peces de polipropilè expandit. 
 • 6ª Edició del Premi La Forja de L’Aram. L’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic ha estat l’escenari de l’entrega dels premis bianuals La Forja de L’Aram que concedeix La Fundació La Farga i que té com a objectiu promoure la formació entre els estudiants d’Escultura, Ceràmica, Arquitectura Efímera i Forja i Fosa Artístiques de l’escola, potenciar els seus coneixements i apropar el coure a la societat. Al 2018, s’ha incrementat l’import dels premis: 1.200€ per la peça guanyadora i 600€ pel segon premi.

  La guanyadora del primer premi va ser Ester González, amb l’escultura Kingtsugi. El segon premi ha estat concedit a Ye Lei pel seu treball: Harmonia. La catenària del tren com element de connexió va servir d’inspiració a les dues artistes.
  Els premis La Forja de l’Aram sorgeixen del conveni de col·laboració firmat fa 10 anys entre La Fundació La  Farga i l’Escola d’Art de Vic

  El Museu del Coure va acollir, al 2018, l’exposició itinerant “ El fil conductor, una mostra que recull les peces guanyadores de les cinc edicions dels premis La Forja de l’Aram.

 • 4a edició del torneig territorial First Lego League, UVic-UCC. La Fundació La Farga va patrocinar aquest torneig destinat a estudiants d'educació secundària i primària. També va patrocinar l'equip de robòtica de la UVic-UCC, conegut com Garrins Metàl·lics, format per estudiants del grau d'enginyeria de la UVic-UCC, que participen a la competició de robòtica d'àmbit europeu denominada First Tech Challenge.  

 • Donació a l’Escola Comptes Lacambra. La Fundació La Farga ha fet, al 2018, una donació de 2.000€ a l’Escola Comptes Lacambra de Les Masies de Voltregà per invertir en eines didàctiques, com tauletes i material per l’aula d’informàtica.

 • 10 anys del Museu del Coure. Al 2018 es van complir 10 anys del Museu del Coure, i, fruit de la prioritat atorgada a la formació i l’aposta pel talent, s’ha destinat l’import econòmic de la celebració a activitats de formació i gestió del talent.

  Inaugurat al 2008, el Museu del Coure és un espai per la divulgació del coneixement, l’ús i les aplicacions que La Farga ha fet del coure al llarg de la història en els àmbits: industrial, econòmic i ambiental. El museu disposa de programes pedagògics que combinen la visita guiada amb activitats complementàries concebudes per aprendre i aprofundir de manera lúdica i formativa.

Avís Legal |  +34 938 504 100 | Colonia Lacambra, s/n  08508 Les Masies de Voltregà (Barcelona) Espanya | © 2022 La Farga.