Josep Moncusí

JosepMoncusi

Josep Moncusí i Castells (1914 - 1936). El dia 16 de juliol de 1936, festivitat de Nostra Senyora del Carme, arribava a Sant Joan de les Abadesses, a casa de la família Fisas, Josep Moncusí Castells. Havia nascut a Santa Coloma de Queralt el 7 de març de 1914, tenia 22 anys. Era seminarista del Bisbat de Vic i havia rebut ordres menors. Venia de Palma de Mallorca, on havia complert el servei militar, motiu pel qual encara no havia estat ordenat sacerdot.

El dia 18 d’agost el Comitè del POUM de Sant Joan de les Abadesses es va emportar al Sr. Moncusí, el van pujar a un cotxe i se’n van anar per la carretera d’Olot, per la collada de Santigosa. Poc després de passar la collada, van parar el cotxe, el van fer baixar, li van ordenar que caminés unes passes i li van disparar per l’esquena, matant-lo.

Al finalitzar la guerra la família Fisas va gestionar la inhumació de les seves restes que van ser traslladades a Santa Coloma de Queralt.

Avís Legal |  +34 938 504 100 | Colonia Lacambra, s/n  08508 Les Masies de Voltregà (Barcelona) Espanya | © 2021 La Farga.