Història

 • 2018

  2018

  Un any de grans transformacions per La Farga

  Durant el 2018 es van unificar les diverses empreses del grup en una única societat La Farga Yourcoppersolutions, S.A., canvi que es va acompanyar d’una nova organització directiva. Al 2018 també vàrem invertir en el desenvolupament i implementació d’una nova línia de colada contínua que ha permès incrementar la capacitat productiva.

 • 2017

  2017

  Inka Guixà, nomenada Directora General de La Farga

  El 2017 Inka Guixà Fisas és nomenada nova Directora General de La Farga mentre que Oriol Guixà continua en el seu càrrec com a President i Conseller Delegat al capdavant dels interessos de la propietat i dels diferents grups d’interès.

  La Farga signa un acord amb l’empresa italiana Danieli (fàbricant d’equipaments i plantes per a la industria dels metalls fèrrics) per reforçar una de les seves línies estratègiques, la venda de tecnología arreu del món.

 • 2016

  2016

  Mor Vicente Fisas Comella

  Mor Vicente Fisas Comella, president de La Farga durant 35 anys i fundador de La Fundació La Farga. Persona que va apostar per la viabilitat del projecte empresarial al 1980 quan estava a punt de tancar-se i que va forjar amb esforç i compromís el que avui representa La Farga.
 • 2014

  2014

  La Farga s’endinsa amb un ambiciós pla d’inversions

  Aquest any La Farga aconsegueix tres de les grans obres ferroviàries d’alta velocitat que requereixen d’un alt contingut tecnològic el que li permet duplicar la seva capacitat productiva en electrificació ferroviària. Paral·lelament posa en marxa un ambiciós pla d’inversions a les tres companyies per millorar les plantes productives. Dins d’aquest pla s’hi inclou la renovació total del forn de refinació amb tecnologia pròpia patentada que el beneficia amb estalvi energètic, major productivitat i màxima eficiència.

  El holding adquireix el 100% de la Farga Tub France.
 • 2013

  2013

  La Farga continua expandint-se pel món

  La Farga obre un nou centre de distribució de tubs de coure prop de Londres, La Farga Limited. Una nova seu comercial per abastir les necessitats emergents del mercat anglès.
 • 2012

  2012

  La Farga es posiciona en el mercat ferroviari internacional i arranca la planta SDI La Farga

  El holding metal·lúrgic es posiciona amb força en el mercat ferroviari a nivell internacional, aconseguint grans contractes amb les principals empreses del sector, a més d'expandir la seva gamma de productes amb noves aplicacions en el mercat dels conductors elèctrics de mitjana, alta i molt alta tensió. A l'estiu es posa en marxa SDI La Farga als Estats Units per a la fabricació d'alambró a partir de coure reciclat gràcies a la tecnologia patentada per La Farga. Finalment, els tubs i alambrons de La Farga obtenen la certificació internacional Antimicrobial Copper Cu + el que garanteix que per les superfícies de contacte són productes que inhibeixen la propagació d'infeccions.
   
 • 2011

  2011

  La Farga Group s'internacionalitza als Estats Units d'Amèrica i a França

  S'expandeix la companyia creant una empresa als Estats Units d'Amèrica, SDI La Farga, per a l'elaboració d'alambró reciclat de coure. En aquest mateix any també inicia la seva activitat una altra empresa creada entre La Farga Tub i un distribuïdor francès, La Farga Tub France, per subministrar tubs de coure a tot França. Aquest mateix any es presenten tots els nous projectes d'internacionalització als mitjans i es convida al Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Artur Mas i Gavarró.
   
 • 2010

  2010

  La Farga Group junt amb un soci local obre una empresa a Xina

  La Farga Group s'expandeix creant juntament amb un soci local una empresa a la Xina, Ganzhou Jiangwu La Farga, dedicada a proveir producte ferroviari al territori asiàtic.
 • 2009

  2009

  Aliatges i el naixement de La Farga Intec

  La Farga Lacambra s'especialitza seva producció en productes de coure d'altes prestacions a través de les diferents aliatges amb altres materials. Neix l'empresa del grup La Farga Intec SLU per gestionar la venda de tecnologia patentada per La Farga Lacambra per a la fabricació d'alambró de coure partint de reciclatge, i planificar i gestionar l'expansió del grup.
 • 2008

  2008

  Bicentenari de l'empresa

  L'any 2008 La Farga Lacambra celebra els seus 200 anys d'història organitzant diversos actes i l'edició del llibre "Solucions en coure des de 1808".
  Es crea la nova companyia La Farga Rod per l'elaboració d'alambró de coure electrolític.
  Actes celebrats:
  Presentació a la premsa de tots els actes, Simpòsium tecnològic amb motiu del 20 aniversari de l'aliança d'empreses entre LFL i Continuus Properzi, Inauguració del Museu del Coure, Presentació del llibre "El Coure", Sopar de gala, Jornada de portes obertes, Trobada d'empreses familiars i taula rodona d'empreses bicentenàries.
 • 2006

  2006

  La Farga Group

  L'empresa holding, creada el 2003, s'identifica amb la marca La Farga Group (LFG). Aquesta adquireix el 36% de les accions de Tub Tècnic Europeu. LFG controla el 86% de l'empresa. Després d'aquesta operació, Tub Tècnic Europeu passa a denominar La Farga Tub. Així mateix, s'inicia el projecte de rehabilitació de l'antiga casa dels comtes Lacambra.
   
 • 2005

  2005

  Retorn al mercat ferroviari

  Retorn al mercat ferroviari amb una nova gamma de productes per al sector de l'electrificació. S'inverteix en una nova instal·lació de depuració de fums i es renoven les oficines.
 • 2004

  2004

  Inversió mediambiental

  L'enorme preocupació de l'empresa pel medi ambient promou la construcció de la coberta del pati de reciclats de coure.
 • 2000

  2000

  Creixement

  En els últims anys, i com a conseqüència del creixement, s'han assumit inversions que han aportat una major productivitat i han augmentat la capacitat de proveïment als clients.
 • 1992

  1992

  Nova fàbrica de tubs de coure

  El 1992 es construeix una nova fàbrica de tubs de coure. El 1998 es constitueix al 50% una aliança d'empreses entre la Farga Lacambra i British Company Delta.
 • 1990

  1990

  Inversions

  S'entra en una època de contínues inversions industrials que acceleren el creixement i es realitza un pla de redefinició industrial. L'empresa s'introdueix en el mercat del fil de soldadura per a envasos metàl·lics.
 • 1986

  1986

  Espanya entra a la UE. La Farga posa en marxa la primera colada contínua amb reciclats de coure

  S'aconsegueix ser la 1ª empresa del món a desenvolupar una colada contínua a partir de reciclats de coure. Amb això es crea l'alambró tèrmic per colada contínua i s'obté la patent del procés, la tecnologia es ven a països de diferents continents.
 • 1981

  1981

  La Farga Lacambra, SA

  Un mal posicionament en el mercat i les dificultats financeres provoquen una profunda crisi. En aquest entorn, els socis d'un bufet d'advocats realitzen gestions amb els principals clients creditors per a conèixer les possibilitats reals de continuïtat. La família Lacambra deixa de ser propietària i es crea La Farga Lacambra, SA.
 • 1952

  1952

  Tren de laminatge

  Amb l'adquisició del tren de laminatge de barres per alambró el 1952 i el tren semiautomàtic el 1976, s'aconsegueix augmentar els nivells de producció i així poder abastir millor les necessitats del mercat.
 • 1950

  1950

  Activitats socials

  La família Lacambra patrocina nombroses activitats socials: construcció d'habitatges per als treballadors, farmàcia, economat, cinema-teatre, bar-restaurant i foment de l'esport.
 • 1940

  1940

  L'any de la inundació

  L'any 1940, una gran inundació causa importants destrosses a la fàbrica. A partir dels anys 40, els productes d'ús elèctric adquireixen cada vegada més protagonisme.
 • 1936

  1936

  La guerra civil espanyola

  Durant la guerra civil, l'empresa és col·lectivitzada i la producció es destina a fins militars. Un cop acabada la guerra, l'empresa torna a mans de la família Lacambra, sota la gestió de Ramon Estany, primer, i de Francisco José Lacambra Estany, després.
 • 1927

  1927

  El Rei Alfons XIII visita La Farga

  L'any 1921 Francesc Lacambra Lacambra hereta l'empresa. Durant la seva gestió, La Farga adquireix l'empresa de conductors elèctrics de Joan Cinca, fundada a Barcelona a principis del segle XX, i l'empresa Tallers Espanyols de Caldereria, amb fàbriques a Barcelona i Saragossa. El 1927 el rei Alfons XIII li atorga el títol de comte de Lacambra. Casat amb Teresa Estany Jimena, mor el 1933.
   
 • 1914

  1914

  Esclata la 1ª Guerra Mundial

  Entre els anys 1915 i 1918, coincidint amb la 1ª Guerra Mundial i amb les inversions en nova maquinària, l'empresa gaudeix d'una extraordinària bonança econòmica. La família Lacambra edifica una nova residència de traça modernista al costat de La Farga.
 • 1913

  1913

  S'inicia la producció d'alambró

  Durant la primera dècada del segle XX, sota la direcció de Josep Lacambra Saborit, fill de Ferran Lacambra, La Farga experimenta una profunda renovació de la maquinària que li permetrà iniciar, l'any 1913, la producció d'alambró per a cables elèctrics. La indústria elèctrica i la ferroviària seran els principals mercats de la Farga a les següents dècades.
   
 • 1898

  1898

  Tanca la foneria de La Barceloneta

  Durant l'últim terç del segle XIX, la demanda de planxes de coure per folrar vaixells va minvant any rere any i provoca la necessitat de buscar nous mercats i de reestructurar l'empresa, que durant aquests anys es dedica a la fabricació de xapes per a calderes, alambins, etc. L'any 1898, tanca la fosa dels Lacambra a La Barceloneta. Els magatzems es traslladen al carrer Bailén cantonada amb Alí Bei.
 • 1888

  1888

  L'Exposició Universal

  La Farga és premiada a l'Exposició Universal de Barcelona, fet que demostra la importància ja adquirida per l'empresa en aquests anys.
 • 1870

  1870

  La mort del fundador

  Aquest any mor Francesc Lacambra Pont, fundador de la companyia. L'empresa continua sota la direcció de dos dels seus fills, Ferran i Joan Lacambra Pujadas, amb la raó social de "Fills de Francisco Lacambra".
 • 1859

  1859

  Un nou projecte industrial

  Els Lacambra construeixen una fàbrica equipada amb una turbina al costat de La Farga. La fàbrica s'arrenda a Joan Esteve Vilar, fabricant de filats i teixits de cotó. A mitjans de la dècada de 1860, La Farga i la fàbrica cotonera donen feina a més de 250 persones.
 • 1852

  1852

  La Farga Lacambra

  L'any 1852 Francesc Lacambra construeix una farga a la vora del riu Ter, en un antic molí de les Masies de Voltregà, amb l'objectiu d'aprofitar la força de l'aigua per produir planxes de coure. Aquestes planxes s'empraven per folrar la part submergida del casc dels vaixells de fusta que viatjaven a les colònies americanes. La Farga, sota la direcció de Joan Lacambra Pujadas (fill de Francesc Lacambra), inicia la producció de planxes a finals de l'estiu de 1853.
 • 1844

  1844

  Proveïdors de la Casa de la Moneda

  A finals de la dècada de 1830, Francesc Lacambra Pont aprofita la seva situació estratègica al costat del Port de Barcelona per iniciar-se en el comerç a l'engròs de metalls i reciclats. L'any 1844 ja és un dels principals proveïdors de coure de la Casa de la Moneda de Barcelona. Aquesta activitat li permet acumular el capital necessari per impulsar nous projectes industrials.

 • 1808

  1808

  Napoleó ocupa Barcelona

  L'any 1808, en plena ocupació napoleònica, Francesc Lacambra Pont, originari de Sabadell, crea una petita foneria d'àmbit familiar al barri portuari de la Barceloneta. Es dedica a la producció d'objectes de coure i bronze com claus, olles, campanes i altres productes per a la marina de vela catalana.