UVIC

Universitat de Vic

La concepció, disseny i estructuració del Museu del Coure es un model poc habitual de cooperació entre universitat i empresa, tant per l'originalitat de la proposta com per les dificultats intrínseques a la realització d'un projecte d'aquesta envergadura.

Els objectius i ritmes de treball i d'organització de les empreses i les universitats són molt diferents. Les empreses, amb una estructura marcadament jeràrquica, treballen en un entorn altament competitiu i han de donar resultats a curt termini en un àmbit molt específic.

Les universitats, en canvi, amb una estructura en xarxa, desenvolupen funcions educatives, d'investigació en diversos àmbits i de transferència de coneixements i de tecnologia a la societat, però sense la immediatesa de terminis que caracteritza l'empresa.

Compaginar les funcions, els ritmes i els requeriments d'aquestes entitats no és sempre senzill, i quan s'aconsegueix conjugar plenament, com ha estat el cas del Museu del Coure, és perquè hi ha hagut una confluencia de voluntats, una confiança i uns objectius ben consensuats. Perquè el Museu fos una realitat, La Farga va aportar la idea, l'edifici i tots els recursos necessaris, i l'equip de la Universitat de Vic va contribuir amb l'adaptació arquitectònica, la definició del projecte museològic i museogràfic, la compra de les peces i la direcció i realització de tot el procés amb la participació, en diferents àmbits, de l'Escola d'Art de Vic.
Avís Legal |  +34 938 504 100 | Colònia Lacambra S/N, Crta, C-17z, Km. 73, 5, 08508 Les Masies de Voltregà, Barcelona, Espanya | © 2023 La Farga.