Oferta pedagògica

El Museu del Coure posa a disposició dels professionals del món de l'ensenyament plans didàctics i visites guiades per conèixer de prop els diferents aspectes vinculats al món del coure.

A través de les visites, adaptades als nivells acadèmics dels grups escolars de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i universitats, els alumnes podran adquirir coneixements relatius al coure i el seu procés d'elaboració, així com el funcionament d'una fàbrica metal·lúrgica.

CopperTrip

Els nostres programes pedagògics combinen la visita guiada al museu i la fàbrica amb activitats complementàries per aprendre i aprofundir de manera lúdica i formativa.

La nostra oferta didàctica està composta per:

 • La visita guiada al museu i a la fàbrica: un guia acompanyarà els grups escolars per oferir una visita comentada de la col·lecció del museu i l'empresa La Farga. El recorregut de la visita inclou tant la col·lecció del museu com la passarel·la.
 • Suports i recursos didàctics per a la visita: la pròpia exposició permanent del museu conté mòduls que potencien la interacció entre el guia i els alumnes i la proximitat de l'alumnat a la col·lecció i al coure. Els jocs d'empatia, preguntes participatives o l'explicació de contes mitològics són alguns dels recursos utilitzats durant la visita. Veure els tallers.
 • Material didàctic per utilitzar a l'aula: es posarà a disposició del professorat recursos materials per poder preparar la visita al museu, així com un dossier d'exercicis adaptat a cada nivell acadèmic. Cadascun inclou activitats específiques sobre el museu i sobre el coure.
 
Per poder presentar la nostra oferta hem elaborat un dossier pedagògic.
 

 • Els estudiants de batxillerat poden visitar el Museu del coure i conèixer el seu descobriment, l'extracció i l'explotació, els seus usos, propietats, aliatges i nomenclatures, el procés de reciclatge del coure, i la seva relació amb el magnetisme, el procés de la cera perduda, així com conèixer la màquina Ramsden. Llavors es visita la fàbrica La Farga, per veure de prop el funcionament d'una planta metal·lúrgica i el procés de producció del coure.

  El dossier pedagògic detalla la visita i les activitats adaptades al nivell acadèmic de batxillerat. Els professors tindran a la seva disposició un dossier amb activitats específiques sobre els coneixements adquirits durant la visita.

 • Els alumnes de primària podran conèixer el coure a través de jocs, tallers, experiments i contes durant la seva visita al museu. Descobriran què és el coure, els seus orígens, els seus usos, les seves qualitats i aliatges o com s'ha utilitzat per fer monedes. A més tindran l'oportunitat de visitar per dins la fàbrica de La Farga i veure el procés de producció del coure.

   
  En el dossier pedagògic de primària es detallen la visita i les activitats adaptades a cada cicle d'educació primària. El professorat tindrà a la seva disposició un dossier amb activitats específiques sobre els coneixements adquirits durant la visita.
 • Amb la seva visita, els alumnes de secundària podran recórrer el Museu del Coure i descobrir els seus usos, aliatges, nomenclatures, propietats, així com els orígens de la metal·lúrgia, el procés de reciclatge del coure o el de la cera perduda. A continuació, visitaran la fàbrica de La Farga a través de la passarel·la on veuran de prop el procés de producció del coure.

   
  En el dossier pedagògic es detallen la visita i les activitats adaptades a l'Educació Secundària Obligatòria. El professorat tindrà a la seva disposició un dossier amb activitats específiques sobre els coneixements adquirits durant la visita.
   
  Projecte Prat de la Riba
   
  El Museu del Coure forma part del projecte Prat de la Riba, impulsat per CRECIM, per incentivar l'alumnat de secundària a escollir la disciplina tecnològica o científica com a professió per al futur.
   
   

  Per a més informació i/o reserves, consulteu www.pratdelariba.cat

 • Els alumnes de cicles formatius i universitats tindran l'oportunitat de visitar la fàbrica de La Farga i veure de prop el procés de producció del coure. A través d'una passarel·la aèria que creua les instal·lacions de la colònia, podran veure una de les plantes de trefilaria i veure en viu el procés des que es fon el coure fins al producte final, com per exemple, la catenària del tren. També veuran els edificis dels antics treballadors, la plaça i el campanar de l'església.

  A més, tindran l'oportunitat de visitar el Museu del Coure, únic a Europa, per conèixer el descobriment del coure, la seva extracció i explotació, així com el seu procés de reciclatge, les seves propietats, aliatges i nomenclatures.

Sistema Intern Informació | Avís Legal |  +34 938 504 100 | Colònia Lacambra S/N, Crta, C-17z, Km. 73, 5, 08508 Les Masies de Voltregà, Barcelona, Espanya | ©  La Farga.