L'alcalde de Les Masies inaugura un nou forn pel coure reciclat a La Farga

Als anys 80 l'empresa La Farga es va introduir al món del reciclatge de coure i va comprar aleshores un forn per fondr'el i refer-lo. Aquell forn va durar fins al 16 de desembre passat, quan es va substituir pel forn Refino 150Tn. Ara, quan fa tres mesos que funciona a ple rendiment, s'ha inaugurat amb la presència de l'alcalde de Les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala, i el conseller delegat de l'empresa, Oriol Guixà, però també representants dels sindicats UGT i CCOO, treballadors i extreballadors de la secció de la fundició de La Farga Lacambra i representants dels tallers externs que han participat en la confecció del forn.

Aquest nou forn aporta major eficiència energètica a tot el procés, ja que entre les innovacions que presenta hi ha un sistema previ de fragmentació de la ferralla de coure perquè arribi amb millors condicions al forn, un sistema de càrrega més segur i de més tones i un sistema de millora per evitar la pèrdua de calor i l'emissió de menys gasos secundaris. En concret, suposa un estalvi energètic del 18% en relació amb l'anterior i es preveu una reducció del 88% pel que fa a l'emissió de gasos.

Guixà va explciar que el forn ha estat un "repte molt important" perquè "l'hem dissenyat, construït, instal·lat i posat en marxa en un temps rècord". Aquest forn es va instal·lar en 30 dies, incloses les festes de Nadal. L'empresa processa més de 200.000 tones de coure.

Avís Legal |  +34 938 504 100 | Colonia Lacambra, s/n  08508 Les Masies de Voltregà (Barcelona) Espanya | © 2020 La Farga.