Notes de Premsa

Arnau Mas guanya el premi Vicenç Fisas i Comella de la Fundació La Farga

el .

La Fundació La Farga ha fet entrega avui del premi Vicenç Fisas i Comella valorat en 2.000€ a Arnau Mas, de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). L’estudiant d’enginyeria mecatrònica de la Facultat de Ciències i Tecnologia ha estat guardonat en la 6a edició dels premis pel seu treball de final de grau “Disseny i construcció d’un segway”.

La Farga col·labora en la formació de nous instal·ladors a les SpainSkills

el .

Del 27 al 29 de març del 2019 s’ha celebrat a la Fira de Madrid (IFEMA) una nova edició de las Olimpíades Nacionals de Formació Professional, Spainskills, competicions de destreses promogudes pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. La Farga ha col·laborat amb la cessió de tots els tubs de coure necessaris per a les proves de les modalitats Fontaneria-Calefacció i Refrigeració-Aire Condicionat, organitzades per CONAIF.

Jordi Colom guanya el premi Vicenç Fisas i Comella de la Fundació La Farga

el .

L’estudiant de Bruguera (el Ripollès) Jordi Colom, ha rebut avui el premi Vicenç Fisas i Comella que promou des de fa cinc anys la Fundació La Farga. Jordi Colom, que ha cursat els estudis d’Enginyeria en Organització Industrial a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, ha rebut el premi valorat en 2000€ pel treball de final de grau titulat “Millora d’un procés d’unió de peces de polipropilè expandit”.

La Farga reestructura les societats mercantils del Grup sota la marca La Farga Yourcoppersolutions SA

el .

Aquest mes d'octubre entra en vigor la nova organització empresarial de La Farga, que unifica totes les societats mercantils del Grup metal·lúrgic en una única, LA FARGA YOURCOPPERSOLUTIONS SA. La Societat fusiona les companyies industrials de l'Empresa familiar amb l'objectiu principal de consolidar el posicionament estratègic i simplificar l'estructura operativa.

La Fundació La Farga fa entrega del Premi La Forja de l’Aram en la seva sisena edició

el .

Aquest dimarts dia 19 de juny, ha tingut lloc a l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de Vic l’entrega dels premis La Forja de l’Aram que concedeix La Fundació La Farga.  Ester Gonzàlez ha estat la guanyadora del primer premi amb l’escultura que porta com a títol Kintsugi, Tu, jo i tota la resta. El segon premi ha estat concedit a l’estudiant Ye Lei per l’escultura: Harmonia, Les venes, el cor...la vida. Ambdues artistes s’han inspirat en un tema en comú: la catenària del tren com a element de connexió. Oriol Guixà, president del partonat de La Fundació La Farga ha estat l’encarregat d’entregar els premis.

10 Anys de Museu, 10 Anys ensenyant Coure

el .

Les Masies de Voltregà, 19 de maig de 2018 -  En motiu de la celebració dels 10 anys de l’obertura del Museu del Coure al 2008 i aprofitant el Dia Internacional dels Museus; el passat dissabte 19 de maig el Museu del Coure va oferir visites guiades a més de 35 persones a les instal·lacions del Museu del Coure.

La visita que per aquell dia era gratuïta mostrava les diferents particularitats del coure a través de les diferents àrees que té el Museu, entre les quals se’n destaca el teatrí i la passarel·la que permet veure el procés de fosa del metall en viu.

Al llarg d’aquests 10 anys, el Museu del coure ha rebut una mitja d’11 visites al dia, amb un total de més de 40.000 visites. Aquest 2017 se n’han rebut 2.283, de les quals un 63% provenen del sector escolar amb un total de 36 escoles i gairebé 1.500 alumnes.

Ariadna Castañeda guanya el premi Vicenç Fisas i Comella de la Fundació La Farga

el .

Aquest divendres, 9 de febrer, ha tingut lloc, al Museu del Coure l’acte de lliurament de la quarta edició del Premi Vicenç Fisas i Comella que concedeix La Fundació La Farga. Ariadna Castañeda, estudiant de biotecnologia de la facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, ha estat la guanyadora d’enguany. El treball guardonat es titula "Edició genòmica en precursors neurals per a la generació de models cel·lulars de la síndrome de Rett". Tal com molt bé explica en el seu treball, la Síndrome de Rett consisteix en un trastorn neurològic progressiu postnatal que es manifesta en les nenes durant els inicis de la infància.

La Farga reforça el seu posicionament internacional i el seu desenvolupament de venda de tecnologia signant un acord amb l’empresa italiana Danieli

el .

El passat 31 de Maig La Farga va firmar un acord amb Danieli, empresa italiana líder en la fabricació d’equipaments i plantes per a la indústria dels metalls fèrrics, per reforçar una de les línies estratègiques de la companyia, la venda de tecnologia. Aquesta aliança ha esdevingut possible gràcies a l’experiència de més de 200 anys de la Farga en el sector del coure i el seu posicionament mundial. La Farga fins avui ha transferit la seva tecnologia i el seu coneixement a més de 30 plantes d’arreu del món.

La Farga participa en la reinserció laboral a la indústria a través de la Diputació de Barcelona

el .

El dimarts 30 de maig de 2017, el Museu del Coure de La Farga ha acollit la presentació dels resultats del projecte “Ocupació a la indústria local” a la comarca d’Osona a càrrec de Creacció i la Diputació de Barcelona. L’acte ha tingut lloc a les instal·lacions del Museu del Coure i ha comptat amb la presència de diferents personalitats de la comarca i de la diputació.

La Farga obre via a Israel

el .

La Farga ha estat assignada per subministrar els conductors de la catenària d’una de les obres d’electrificació ferroviària més grans d’Israel. El projecte, liderat per la filial industrial SEMI del Grupo ACS, consisteix en 1.080 km d’electrificació ferroviària i 14 subestacions que va des de Tel Avis fins a Jerusalem. La Farga subministrarà els conductors de coure, principalment d’aliatges, que seran instal·lats a la catenària i l’entrega del material s’efectuarà durant els propers 5 anys.

La Farga tub col·labora a les Olimpíades de Formació Professional

el .

La Farga Tub és empresa col·laboradora oficial dels SpainSkills 2017, les Olimpíades de Formació Professional (FP), organitzades pel Ministeri d'Educació i que se celebraran de l'1 al 3 de març al Recinte Ferial de Madrid (IFEMA). Es tracta d'una competició que reuneix joves professionals vinculats a l'FP reglada, guanyadors de les respectives autonomies, i que decidirà els representants de l'Estat a nivell europeu, als EuroSkills, i mundial, als WorldSkills.

Daniel Torres guanya el premi Vicente Fisas Comella de la Fundació La Farga

el .

Daniel Torres ha estat el guanyador de la tercera edició del premi Vicente Fisas Comella, que concedeix la Fundació La Farga. L’acte de lliurament del premi ha tingut lloc avui, a la seu de la Universitat de Vic, i ha comptat amb la presència d’Oriol Guixà, president de La Fundació La Farga i Àngels Crusellas, secretària general de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya; a més de familiars i amics del guardonat.

Acte de lliurament del Premi Vicente Fisas Comella

el .

Aquest dimarts 15 de novembre es farà entrega de la tercera edició del PREMI VICENTE FISAS COMELLA al millor treball de grau de qualsevol àmbit acadèmic de la Universitat de Vic.  La idea del premi ha estat enfocar treballs basats en tres idees claus que caracteritzen l’empresa bicentenària: coneixement aplicat al desenvolupament social, creativitat com a base per a la innovació i el progrés i consciència per la cura i la sostenibilitat de l’entorn.

La Farga obra via a l'Índia

el .

La Farga ha firmat aquesta setmana amb ALSTOM un dels projectes d’electrificació ferroviària més importants a la Índia. El projecte, que forma part del EASTERN DEDICATED FREIGHT CORRIDOR, consisteix en 343 km d’electrificació ferroviària en doble via que van des de Bhaupur fins a Khurja. La Farga subministrarà els conductors de coure, principalment d’aliatges, que seran instal·lats a la catenària.   

Cinquena edició dels premis LA FARGA DE L’ARAM

el .

La setmana passada es va fer entrega dels premis als guanyadors de la cinquena edició dels premis “La Farga de l’Aram” convocats per la Fundació La Farga i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic. Aquest 2016 es va proposar com a tema de les peces escultòriques de coure i aliatges del coure que girés al voltant de les “Propietats antimicrobianes del coure”. Un concurs que pretén afavorir la creativitat i l’experimentació amb nous materials i tècniques entre els alumnes de l’escola i millorar així el seu nivell d’aprenentatge.

Inauguració de l'exposició Fil Conductor

el .

Aquest divendres 6 de maig a les 19,30h es va inaugurar l'exposició El Fil Conductor. Empresa-Escola / Escola-Empresa,  al Col.legi d'Arquitectes delegació d'Osona. La mostra vol donar a conèixer la relació que s'estableix entre l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic i l'empresa La Farga. Aquesta exposició s'emmarca dins dels actes de ViCCC 2016 i es presenten les peces guanyadores de les cinc edicions dels Premis de la Farga de l'Aram que organitza La Fundació La Farga.

Presentació de la 6a edició dels Premis Innovacat

el .

El proper dimecres dia 10 de febrer, a 2/4 de 10 del matí, es presentaran en roda de premsa els Premis Innovacat 2016, que enguany arriben a la seva 6a edició. La roda de premsa es farà a les oficines de Seidor, empresa que es va incorporar als Premis Innovacat en l’anterior edició.  

206 projectes presentats al llarg de les 5 edicions anteriors els consoliden com un dels Premis Empresarials de referència a nivell català.  
 
Els Premis Innovacat 2016 els convoca l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu i les empreses Bon Preu, Casa Tarradellas, Girbau, La Farga Group, Seidor i Technotraf.

10 ANYS APOSTANT PER L’EDUCACIÓ DEL TERRITORI

el .

Aquest divendres La Fundació La Farga ha fet entrega de les beques per a estudis superiors i casals de Nadal a treballadors, fills de treballadors de La Farga i població de Les Masies de Voltregà. Aquest és el desè any consecutiu que La Fundació La Farga atorga aquestes beques i que al llarg d’aquesta dècada n’ha atorgat més de 500. Per aquesta convocatòria s’han concedit 47 beques per un import total de 59.594,39 euros. 

10 anys apostant per l'educació del territori

el .

Aquest divendres La Fundació La Farga ha fet entrega de les beques per a estudis superiors i casals de Nadal a treballadors, fills de treballadors de La Farga i població de Les Masies de Voltregà. Aquest és el desè any consecutiu que La Fundació La Farga atorga aquestes beques i que al llarg d’aquesta dècada n’ha atorgat més de 500. Per aquesta convocatòria s’han concedit 47 beques per un import total de 59.594,39 euros.

El President de La Farga, Vicenç Fisas Comella, deixa la presidència de la companyia després de 35 anys liderant l’empresa familiar de coure

el .

Vicenç Fisas Comella deixa el càrrec de President de La Farga després de 35 anys al capdavant i d’haver refundat la companyia al 1980. Divendres passat, 30 d’octubre, va presidir l’últim Consell d’Administració i va acomiadar-se de tots els seus membres amb unes emotives paraules. Acte seguit es va fer un acte al Museu del Coure amb tots els socis i una representació dels treballadors directius per a commemorar els 35 anys que ha dedicat el Sr. Fisas a escriure la història de La Farga.

La Farga gairebé duplica l’import en beques per a estudis superiors i idiomes aquest 2015

el .

Aquest divendres 9 de gener de 2015 La Fundació La Farga ha fet entrega de les beques per a estudis de grau superior, estudis d’idiomes i escoles de Nadal a treballadors, fills de treballadors de La Farga i població de Les Masies de Voltregà. En total s’han concedit 37.656€ repartits amb un total de 33 beques; gairebé duplicant l’import que es va concedir l’any anterior en aquesta mateixa convocatòria. Un compromís que manté la Fundació La Farga des de fa més de 7 anys tot i les dificultats econòmiques que viu el país. Es tracta d’una aposta ferma a la formació de qualitat per a la gent de l’entorn de La Farga. 

S’entrega el premi Vicenç Fisas i Comella de La Farga a un estudiant d’Osona

el .

Aquest dilluns s’ha fet entrega del PREMI VICENÇ FISAS I COMELLA (primera edició) al millor treball de grau de qualsevol àmbit acadèmic de la Universitat de Vic.  La idea del premi ha estat premiar aquell treball que amb un vessant acadèmica acurada, estiguessin basats en tres idees claus que caracteritzen l’empresa bicentenària: coneixement aplicat al desenvolupament social, creativitat com a base per a la innovació i el progrés i consciència per la cura i la sostenibilitat de l’entorn. 

La Farga inverteix i creix les seves vendes, arribant a nous mercats i innovant amb productes d'alt valor afegit

el .

Per vuitè any consecutiu, La Farga consolida el seu compromís presentant l’Informe de Sostenibilitat d’aquest 2013, el qual ha estat auditat pel Global Reporting Initiative i valorat amb una puntuació (A) per la transparència i amplitud de la informació. Conjuntament amb l’informe es presenten els comptes anuals.

La Farga duplica la seva capacitat productiva en electrificació ferroviària

el .

Tres dels projectes de major rellevància ferroviària d'alta velocitat que seran executats en el transcurs del 2014-15 han estat adjudicats al Grup La Farga. Es tracta dels projectes Haramain High Speed ​​Meca-Medina (Aràbia Saudita), la Ligne Grand Vitese Tours-Bourdeos (França) i la línia que uneix les ciutats de l'Alsàcia Francesa de Metz a Estrasbourg. Tots aquests projectes es caracteritzen per l'alt contingut tecnològic dels productes subministrats i que sumen un total de 1.100 km.

La Fundació La Farga ha entregat 15.970€ en beques per a estudis superiors, idiomes a l’estranger i casals d’estiu a treballadors i fills de treballadors de La Farga

el .

Per quart any consecutiu s’ha fet entrega de les beques per a estudis superiors, idiomes a l’estranger i casals d’estiu a treballadors i fills de treballadors de La Farga. En total s’han concedit 56 beques de les quals 5 son per a estudis superiors, 4 per a estudis d’idiomes a l’estranger i les 47 restants son per a casals d’estiu. L’aportació econòmica s’ha incrementat aquest 2014 un 52% respecte l’any passat.

La Farga inverteix en eficiència energètica

el .

El nou forn refino RF-150tn, elaborat 100% a La Farga, permetrà un estalvi energètic del 18%

La Farga ha inaugurat aquest matí a les 12h el nou Forn Refino 150Tn. Un forn que ha substituït l’anterior que estava datat dels anys 80’ quan la companyia va introduir-se en el món del reciclatge del coure. Aquest nou forn maximitza el rendiment respecte l’anterior i aporta major eficiència energètica. Com a principals novetats tecnològiques se’n destaca l’innovador sistema de càrrega de la matèria prima.

La Farga uneix dos continents sota el mar

el .

El tren submergit que uneix Orient amb Occident, amb tecnologia ferroviària de La Farga

 La Farga proveirà els cables per a l’electrificació ferroviària del projecte Marmaray, una nova línia ferroviària que unirà Halkali i Gebze (Turquia) a través d’una línia ferroviària de 76 quilòmetres. Aquesta nova línia abraça una part terrestre i una que consistirà en túnels sota l’Estret d’Estambul. Una revolucionària obra ferroviària que ja està en marxa.

La Farga Group es galardonada aquest dimarts 18 de desembre amb el premi Antoni Caparrós de la Universitat de Barcelona i la Fundació Bosch i Gimpera al millor projecte empresarial de transferència de coneixement i tecnologia

el .

Des de l’any 1996 de manera ininterrompuda La Farga Group ha col·laborat amb el Centre de Disseny i Optimització de Processos Material (DIOPMA) de la UB. Aquest treball conjunt ha permès desenvolupar nous aliatges de coure per a l’electrificació ferroviària i innovar el seu procés productiu. La transferència de tecnologia i del coneixement d’ambdues parts ha contribuït decisivament a posicionar la companyia metal·lúrgica com a capdavantera del sector.

La Farga Lacambra presenta a la Fira d'Innotrans de Berlín, els seus productes ferroviaris de coure d'altes prestacions

el .

La Farga Lacambra (LFL), empresa de referencia de tecnología ferroviaria en el mercado español, está presente del 18 al 21 de septiembre en la Feria Innotrans de Berlín presentado sus nuevos productos de cobre y sus aleaciones de altas prestaciones tecnológicas. Entre ellos se destaca el EVELEC, un material que a base de microaleaciones mejora la resistencia al desgaste entre un 30 y un 50% frente a los productos habitualmente utilizados en líneas convencionales.

La Farga Group desambarca als Estats Units a través d'una nova planta productiva d'alambró de coure i dotada amb tecnologia del reciclatge

el .

La Farga Group, grup d'empreses familiar productor de semielaborats de coure, arrenca la producció el proper 10 de juliol de la seva nova planta als Estats Units en què ha invertit 44 milions de dòlars. La nova fàbrica, anomenada SDI La Farga, està dotada de la tecnologia patentada pel holding català i fabrica fil de màquina de coure a partir de materials reciclats aturar cobrir les necessitats dels fabricants de cable del continent americà.

La Farga Lacambra presenta a la Fira Innotrans de Berlín, els seus productes ferroviaris de coure d'altes prestacions

el .

La Farga Lacambra, empresa de referència de tecnologia ferroviària al mercat espanyol, és present del 18 al 21 de setembre a la Fira Innotrans de Berlín presentat els seus nous productes de coure i els seus aliatges d'altes prestacions tecnològiques. Entre ells es destaca el EVELEC, un material que a base de microaleaciones millora la resistència al desgast entre un 30 i un 50% enfront del fil de contacte convencional.
ecopperclean-disseny-sostenibilitat-utilitza-coure-casa-teva" itemscope="itemscope" itemtype="http://schema.org/BlogPosting" itemprop="blogPost">

ecopperclean-disseny-sostenibilitat-utilitza-coure-casa-teva" title="ecopperclean: amb disseny i sostenibilitat, utilitza coure a casa teva" rel="bookmark">ecopperclean: amb disseny i sostenibilitat, utilitza coure a casa teva

el .

El coure és un metall que ha estat utilitzat al llarg de la història gràcies al seu color, les seves propietats, les seves prestacions i el seu prestigi com a metall. Gràcies a això, el coure segueix estant molt present en la nostra vida diària: en els motors dels cotxes, els mòbils, les línies ferroviàries, les canonades de casa, els rellotges, les llaunes de conserva i una infinitat d'altres objectes que ens envolten cada dia.
ecopperclean-la-farga-tub-expoconfort-mila" itemscope="itemscope" itemtype="http://schema.org/BlogPosting" itemprop="blogPost">

ecopperclean-la-farga-tub-expoconfort-mila" title="Els tubs de coure ecopperclean es presenten a la Fira Mostra Convegno Expocomfort de Milà" rel="bookmark">Els tubs de coure ecopperclean es presenten a la Fira Mostra Convegno Expocomfort de Milà

el .

La Farga Tub, fabricant de tubs de coure a Espanya, presenta a la Fira Expocomfort de Milà els seus tubs de coure ecopperclean: tubs de coure 100% reciclables i amb propietats antibacterianes.

La SNCF escull a La Farga Lacambra com empresa proveïdora de material ferroviari per als pròxims 4 anys

el .

 
La Farga Lacambra anuncia que tota la gamma de productes ferroviaris que fabrica han estat qualificats per la SNCF
La Farga Lacambra (LFL), empresa de referència de tecnologia ferroviària, fabricarà gran tonatge de material ferroviari per als propers 4 anys per abastir les noves obres de la Societat Nacional de Ferrocarrils Francesos (SNCF). Per això proveirà de material ferroviari de tota la gamma existent: CuETP, CuSn, CuMg i CuAg.

Del 4 al 8 d'octubre, La Farga Group organitza més de 20 activitats relacionades amb la seguretat en motiu de la II Setmana de la Cultura de la Seguretat

el .

L'empresa metal·lúrgica de referència en el sector del coure, organitza del 4 al 8 d'octubre la II SETMANA DE LA CULTURA DE LA SEGURETAT. S'organitzaràn més de 20 actes al llarg de tota la setmana a les instal·lacions de la companyia per conciencar als treballadors i a tots els agents que hi intervenen de la importància de treballar de forma segura. 

La Farga Lacambra va presentar aquesta setmana a la Fira de Innotrans a Berlín, els seus nous productes ferroviaris

el .

La Farga Lacambra, empresa de referència de tecnologia ferroviària al mercat espanyol, és present del 21 al 24 de setembre a la Fira Innotrans de Berlín presentat els seus nous productes d'altes prestacions tecnològiques. Entre ells es destaca el EVELEC, un material que a base de microaleaciones millora la resistència al desgast entre un 30 i un 50% enfront dels productes habitualment utilitzats en línies convencionals.

El Museu del Coure, experiència ferroviaria en viu

el .

El 2008 La Farga Group, en motiu del seu bicentenari, va reformar una antiga torre del segle XX a les Masies de Voltregà i la va transformar en el que avui és el Museu del Coure. El primer museu del món d'aquesta temàtica que ofereix una visió del coure des del punt de vista tècnic i científic i alhora vivencial (amb visita a la planta productiva de La Farga Lacambra).

La Farga Group crea La Farga Ganzhou a Xina

el .

La Farga Group expandeix el seu àmbit d’actuació i crea a la Xina amb dos socis locals una nova planta productiva exclusiva de productes ferroviaris pel mercat asiàtic. Aquesta nova planta fabricarà productes de coure i aleacions pel sector ferroviari i ha de permetre abastir les necessitats emergents d’aquest sector en el mercat xinès.

La Farga Group present a l'exposició Pez de Plata d'iniciatives BMW de Barcelona

el .

La Farga Group ha estat escollida per la BMW per participar en una de les seves iniciatives Pez de Plata rBarcelona. Un llibre editat per Iniciativa BMW on es reflexa la inquietud de la ciutat per afrontar els reptes socials i mediambientals a través de 24 propostes per una Barcelona millor. En aquest sentit, La Farga Group ha col·laborat amb l’edició d’aquest llibre aportant el coneixement i el know how del procés de reciclatge del coure.

El Museu del Coure, un referent a Catalunya

el .

En els darrers anys, el coure s’ha convertit en un metall indispensable. Gràcies a les seves propietats antimicrobianes, el coure s’està utilitzant en diferents àmbits que tradicionalment corresponien a altres metalls. En aquest sentit i a fi de donar a conèixer la utilització del coure en totes les civilitzacions al llarg de la història, La Fundació La Farga va crear el 2008 el Museu del Coure (MCu) ubicat en una antiga torre del segle XX a Les Masies de Voltregà.

El transport ferroviari mundial amb tecnologia catalana

el .

La tecnologia ferroviària catalana està sent utilitzada en molts dels projectes mundials del transport ferroviari. Una delegació dels Estats Units, encapçalada pel secretari adjunt d'Afers Governamentals, Dana Gresham, ja van venir a visitar aquest estiu les instal·lacions ferroviàries espanyoles i moltes són ja les línies de metro, tramvia, alta velocitat i línies convencionals que utilitzen la tecnologia ferroviària procedent l'únic fabricant nacional, La Farga Lacambra SAU.