La Farga Foundation and the Vic School of Art present the awards to the winners of the innovation in small copper pieces competition


La Fundació La Farga, amb col·laboració amb l'Escola d'Art de Vic, ha fet entrega, aquesta mateixa tarda de divendres 30 de setembre, dels premis als 3 guanyadors del Concurs de Joies amb coure.

Els guardonats han estat:
Primer Premi (300€ en metàl·lic) – Roxanne Robinson
Segon Premi (200€ en metàl·lic) – Oriol Arumí
Tercer Premi (100€ en metàl·lic) – Gení Pla

En el concurs, que celebra la seva segona edició, hi han participat 11 alumnes de l'Escola d'Art de Vic dels diferents cursos i de la modalitat de fosa i forja. De les peces presentades se'n destaquen la utilització de tècniques com la soldadura, la fusió, l'aliatge... un caràcter innovador en la utilització dels materials, unes peces amb presentacions trencadores, amb estils i funcionalitats ben diversos i sempre utilitzant el coure com a element principal.

L'èxit d'aquest concurs i la seva visió pedagògica en vers el món del coure ha portat a la Fundació La Farga a realitzar una tercera convocatòria per aquest proper any. Aquesta vegada s'hauran d'elaborar escultures de coure, bronze o llautó i el tema girarà en vers la internacionalització que ha portat a terme el holding familiar al llarg d'aquests darrers anys. Per això, al finalitzar l'entrega dels premis, s'ha ofert una visita guiada al Museu del Coure i a la passarel•la que permet veure la fàbrica en actiu.

A l'entrega el Sr. Vicenç Fisas i Comella, President de la Fundació La Farga, ha remarcat "és agraït participar en iniciatives com aquestes que permeten forjar un contacte entre el món industrial i el món creatiu de manera que es creïn peces de coure les quals han de tenir com a funció principal la millora de la imatge del coure, el metall que nosaltres fa tants anys que treballem".

Per altra banda, Ramon Ricart, director de l'Escola d'Art de Vic, ha comentat que "s'agraeix la col·laboració de La Fundació La Farga en iniciatives d'aquest caire i que aquest any se'n destaca, sobretot, l'alt nivell de totes les peces presentades."
La Farga: You Copper Solutions